JP-sporten har tidigare skrivit att Lucas Frey var aktuell som ny huvudtränare för HV71, något som Jnytt var först med att rapportera.

Nu är det klart att Frey tar klivet från att vara assisterande tränare till att bli huvudansvarig för HV-damerna.

– Lucas är helt rätt man för detta uppdraget. Han har ett starkt driv, ett stort hockeykunnande och förtroendet hos tjejerna, säger Peter Ekelund i ett pressmeddelande.

Frey, som avslutade sin karriär som spelare efter en säsong med HC Dalen 2016-17, ersätter Ulf Johansson, som tränade laget i fem raka säsonger.

– Ulf har gjort det otroligt bra under dessa säsonger och HV71 har mycket att tacka honom för, säger Ekelund.

Kontraktet med Lucas Frey gäller i ett plus ett år.

– Det här känns väldigt spännande, jag ser mycket potential i laget och för mig kommer det här att bli en bra erfarenhet, säger Frey till JP-sporten.

– Jag har varit med runt laget och hjälpt till de senaste åren, men de första två åren spelade jag själv samtidigt. Nu den senaste säsongen var jag med fullt ut och fick se och lära mig en massa bra saker från Ulf.

HV71 åkte för ett tag sedan ut i SM-kvartsfinalen mot Djurgården. Lucas Frey känner redan nu en stor revanschlusta och ser fram emot den kommande vintern.

Annons

– Verkligen, vi har lite ouppklarade affärer känns det som. Vi kommer att gå in i säsongen och ge allt och så hoppas vi på det bästa, säger den nye HV-coachen.