Linköping vann torsdagens SHL-match hemma mot HV71 med 5–1 i Saab Arena. Efterspelet kom att handla om en tråkig incident på läktarplats. En HV-supporter, som avled i en mc-olycka i somras, ska ha hånats av två LHC-fans.

Fansen ska ha hållit upp en remsa som signalerar viltolycka och sträckt upp armarna och gjort gasrörelser.

– Det är totalt fördömande från vår sida. Det är hål i huvudet på de här personerna som gör något sådant. Vi har en viss jargong med HV-supportrarna men det här är att gå alldeles för långt. Det är en smärre katastrof, sa White Lions ordförande Niclas Wilhelmson till JP-sporten i fredags.

– Vi som förening kommer att göra det vi kan och också för rättssäkerhetens skull ta hjälp av ordningsmakt för att reda ut konsekvenserna för de inblandade. I vårt fall gäller så kallad arrangörsavstängning och därefter gäller den juridiska möjligheten som rättssamhället svarar för, sa LHC:s klubbdirektör Anders Mäki till SHL-klubbens hemsida.

Corren skriver att LHC har identifierat de båda personerna. Tidningen skriver också att den ene supportern blev arrangörsavstängd i fredags och den andre kommer att bli det före matchen på lördag mot Luleå.

Annons

– Det kan bli upp till två års avstängning och då inte bara till våra matcher, utan till all svensk ishockey på högre nivå, säger LHC:s säkerhetschef Pierre Petersson till Corren.

Relaterat: LHC-fans hånade avliden HV-supporter: ”Det är en katastrof”
SHL