I somras utökade Hanna Sundqvist sin cateringverksamhet med café och restaurang vid sitt hem i Gränna. Nu har ännu en ny verksamhet formats under hennes tak: En slags välgörenhetstjänst som går ut på att hon lagar och levererar mat till behövande.

– Jag funderade på vad jag kan göra och kom på att jag som ändå lagar mat om dagarna kan laga lite till och ge bort till någon som inte har råd eller tid att fixa det själv. Det känns fint att kunna göra något för andra, säger Hanna Sundqvist.

Spreds på sociala medier

Hon delade sin idé om att skänka en kasse full med färdiglagad julmat och lite julgodis för fyra personer på sociala medier och fick snart många delningar och positiva kommentarer. Flera personer ville dessutom själva vara med och bidra till fler matkassar genom att betala Hanna för matkostnaderna.

– Tack vare dem som ställer upp och bidrar kommer jag nu att lämna matkassar till fyra behövande familjer istället för en. Man känner sig som en ängel när man lämnar över maten, säger hon.

En av familjerna finns i Gränna, de andra tre som ska få en leverans lagom till jul bor i Jönköping. Familjerna har valts ut utifrån de tips som Hanna fick in i samband med sitt inlägg och har av olika anledningar svårt att få ihop ett julfirande på egen hand.

Annons

Uppmuntrar fler att hjälpa

Hanna har förutom intresset för matlagning även ett stort intresse för just välgörenhet. När kunder emellanåt hör av sig och vill göra en beställning som ska levereras till någon annan än sig själva tar hon gärna emot uppdraget.

– Det finns mycket fattigdom i världen men det finns faktiskt också personer i nöd precis utanför knuten. Jag ser gärna att fler gör mer för att hjälpa varandra, inte bara vid jul, säger Hanna Sundqvist.

Relaterat: Hon öppnar barnvänligt fik hemma vid huset i Gränna
Mat
Jul