Med start vecka 7 tar reportern Hanna Sjöberg över Jönköpings-Postens bevakning av de östra kommundelarna i Jönköping, med redaktionen på Esplanaden i Huskvarna som bas. Hon ska ha uppdraget den närmaste tiden.

– Det känns roligt! Det känns kul att få vidga mina vyer ytterligare. Det känns extra roligt eftersom min sambo kommer från Gränna, säger hon.

Hanna Sjöberg är född i Kalmar och uppvuxen på landet utanför Kalmar, Tingsryd och Mullsjö. Hon flyttade till Mullsjö i samband med att hon skulle börja gymnasiet.

Efter gymnasiet flyttade hon till Manchester. Hon studerade på universitet med fokus på bevarandet av vilda djur och naturområden, och tog en masterexamen i produktion av naturdokumentärer.

Totalt blev det cirka fem år i England, innan hon bestämde sig för att flytta hem till Sverige igen. Hon flyttade tillbaka till Jönköping och började studera på Södra Vätterbygdens journalistlinje.

– Jag kände att jag längtade hem till Sverige, och journalistplanerna låg hela tiden i bakhuvudet. Redan i högstadiet hade jag tankar på att jag ville bli journalist i framtiden, säger Hanna Sjöberg.

Sedan hon blev klar med studierna i journalistik har hon jobbat som journalist på JKPG News och Smålands-Tidningen. Närmast kommer hon från frilansverksamhet.

Vill lyssna in

Vad kan läsarna förvänta sig av bevakningen av kommunens östra delar framöver?

Annons

– Jag vill försöka ge en så bred bevakning som möjligt. Jag vill lyssna in och vara lyhörd för vad som är viktigt och aktuellt i de olika områdena, säger Hanna Sjöberg.

Vad ser du som den största utmaningen?

– Det är just att få en variation och bredd på nyheterna. Vi ska täcka alla områden som vi bevakar.

Vad ska bli roligast?

– Det roligaste blir som vanligt att möta människor i mitt dagliga arbete. Få nya bekantskaper och kontakter, och att lära mig mer.

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka skulle du välja då?

– Positiv. Utåtriktad. Och nyfiken.

Hanna Sjöberg

Ålder: 26 år.

Familj: Sambo och katt.

Bor: Hovslätt.

Uppväxt: På landet ut..

Hanna Sjöberg

Ålder: 26 år.

Familj: Sambo och katt.

Bor: Hovslätt.

Uppväxt: På landet utanför Kalmar, Tingsryd och Mullsjö.

Läser just nu: ”Hjärnstark” av Anders Hansen.

Lyssnar på: Samhällspolitiska poddar.

Intressen: Löpning och att vara i naturen.