I genomsnitt reser vi svenskar utomlands 1,3 gånger per år, enligt resebyrån Ticket. Även om weekendresor är fortsatt populärt så är det främst sol och bad-semestrar som lockar mest, skriver Aftonbladet.

FAKTA: Restrender 2019 enligt Lonley Planet.

Massturismen får oss att besöka mer okända platser– Enligt Lonely planet vill vi hellre ..

FAKTA: Restrender 2019 enligt Lonley Planet.

Massturismen får oss att besöka mer okända platser– Enligt Lonely planet vill vi hellre besöka platser med få turister än att resa till städer där man riskerar att trängas med tusentals andra besökare. De senaste åren har allt fler städer infört stränga restriktioner för att minska antalet turister som förstör platsen.

Virtual Reality– Vissa älskar det, andra hatar det. Faktum är att VR är här för att stanna. Enligt Lonely Planet kommer vi att koppla upp oss allt oftare för att upptäcka spännande platser via wifi, headsets, appar och 360-graders innehåll.

Resa för att upptäcka ursprung– Tack vare att det blir allt lättare att göra DNA-test för att se vad man har för ursprung så har det vuxit fram en ny typ av turism: DNA-turismen. Många som har testat sitt ursprung vill resa till de delar av världen där man har sin härkomst rapporterar Lonely Planet.

Elbil på semestern –Ju snabbare utvecklingen kring elbilar går desto mer sugna verkar vi bli på att använda oss av den nya tekniken. Allt fler köper elbil och numera kan man även hyra elbilar. Det är bra för miljön och dessutom ett härligt sätt att upptäcka sitt närområde enligt Lonely Planet.

Mörka himlar – I en storstad är det nästintill omöjligt att njuta av stjärnhimlen. Gatlampor, neonskyltar och annat ljus gör det svårt att titta planeter och stjärnor. Nästa år spås allt fler resa till mindre befolkade platser för att njuta av mörkret, stillheten och stjärnorna enligt Lonely Planet.

Annons

Sommarens extremhetta har gjort att efterfrågan på utomlandsresor har minskat med 14,5 procent detta år. Som en konsekvens av detta kommer resepriserna att sjunka. 2017 var efterfrågan på resor extra stor och därför utökade många resebolag sitt utbud även 2019. Många resor kommer därför att reas ut i vinter.

De bästa länderna att besöka 2019 enligt Lonley Planet

Sri Lanka

Tyskland

Zimbabwe

Panama

Kirgizistan

Jordanien

Indonesien

..

De bästa länderna att besöka 2019 enligt Lonley Planet

Sri Lanka

Tyskland

Zimbabwe

Panama

Kirgizistan

Jordanien

Indonesien

Vitryssland

São Tomé och Príncipe

Belize

I vinter väntas resor till Turkiet och Egypten vara efterfrågade. Även längre resor till exempelvis Sydafrika, Singapore, Indien, Costa Rica, Japan, USA och Kenya. Resor till Europa minskar ordentligt med 24 procent jämfört med i fjol.

Sol