Vi i femman sändes första gången 1963 och är Sveriges Radios och Sveriges Televisions allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Först får de klasser som vill vara med i Vi i femman tävla om att ta plats i kvartsfinalen. I kvartsfinalen möts åtta lag från länet och gör upp om vem som blir länsmästare.

Totalt har 115 klasser varit med och tävlat om de åtta platserna i kvartsfinalen i Jönköpings län. Här har Habo kommun alltså tagit två av platserna och det är femteklassare fån Hagenskolan och Kråkerydsskolan som ska vara med och tävla i den radiosända frågetävlingen. Senast Habo hade en skola med var 2012 när Bränningeskolan deltog.

Det är fyra kvartsfinaler, två semifinaler och en lokal final. Sedan en riksfinal där de tre bästa klasserna gör upp i en riksfinal i SVT och P4.

– Det ska bli otroligt kul att följa årets klasser. Det är så mycket känslor, spänning och glädje i det här programmet, säger Pernilla Arvidsson, programledare, i ett pressmeddelande från P4 Jönköping.

Här är klasserna som deltar

Enehagens skola, klass 5A, Värnamo

Prolympia, klass Melbourne, Jönköping

Talavidsko..

Här är klasserna som deltar

Enehagens skola, klass 5A, Värnamo

Prolympia, klass Melbourne, Jönköping

Talavidskolan, klass 5C, Jönköping

Kråkerydskolan, klass 5A, Habo

Ölmstadskolan, klass 5A, Gränna

Hisingstorpsskolan, klass 5A, Jönköping

Hisingstorpsskolan, klass 5C, Jönköping

Hagenskolan, klass 5A, Habo

Källa: Sveriges Radio Jönköping