LÄS MER: Det känns inte som en kommunal grej med ett äventyrsbad

Tidsplan

År 2025 ska det finnas ett nytt eller ett totalrenoverat badhus.

År 2018/19 ska projekter..

Tidsplan

År 2025 ska det finnas ett nytt eller ett totalrenoverat badhus.

År 2018/19 ska projekteringen påbörjas.

Hösten 2017 ska politikerna helst ha bestämt sig för vilken typ av badhus de vill ha.

Tjänstemännen och politikerna har pratat länge om att Jönköping behöver ett nytt eller ett totalrenoverat badhus. Nu finns det en tidtabell för när badhuset måste vara klart.

Vad är det ni vill ha?

— Vi har en uppfattning om att vi behöver fler undervisningsbassänger och att JSS behöver bra lokaler för sin verksamhet. När vi har tittat på andra badhus så har det varit bad med en mindre äventyrsdel än det vi har i dag, säger Martin Pettersson Dahl, anläggningschef på kultur–och fritidsförvaltningen.

Håller Rosenlundsbadet fram till 2025?

— Risken för att det ska smälla till ökar förstås och den blir större för varje år. Men vi renoverar och lappar och lagar, säger Martin Pettersson Dahl.

Annons

LÄS MER: Förslaget: Ett nytt badhus för drygt en halv miljard

Enligt tidigare utredningar kostar ett nytt badhus minst 350 miljoner kronor. Martin Pettersson Dahl hoppas på att politikerna bestämmer sig för om de vill totalrenovera Rosenlundsbadet eller bygga ett nytt redan i höst.

Vad händer med Jönköpings Simsällskaps verksamhet om beslutet blir att totalrenovera. Var ska föreningen vara under tiden?

— Våra utebad måste tältas in om det blir en renovering, säger Martin Pettersson Dahl.

LÄS MER: "Det skulle gå rakt åt skogen för våra hoppare"

Moderaterna Anders Jörgensson och Carin Berggren har tidigare föreslagit att ett nytt badhus kan byggas på andra sidan Huskvarnavägen.

Tidsschemat för ett nytt eller renoverat badhus har presenterats för politikerna i tekniska utskottet. Samtidigt har kultur– och fritidsförvaltningen startat en så kallad "Medborgardialog" där allmänheten får komma med synpunkter på badhuset.

Bakgrund: Nybygge eller renovering?