I fjol hittade Erik Bäckman från Dannäs i Värnamo kommun och Andreas Sjöberg från Ydre kärleken i det populärara tv-programmet. I år kommer vi att kunna följa två bönder från Jönköpings län i deras jakt på romantik i TV4:s ”Bonde söker fru”.

23-åriga Dennis Andersson från Toftaholm, mitt emellan Värnamo och Ljungby, och 39-åriga Johan Petersson från Sävsjö är båda klara för programmet.

— Jag söker en god och glad tjej som vill dela livet med mig, säger Dennis Andersson, ekologisk nötbonde, i ett klipp på tv-programmets Facebooksida.

På sin blogg berättar programledaren Linda Lindorff att Dennis driver en enorm gård med kor och att han har mycket mark tillsammans med sin bror.

Annons

”Han må vara sockersöt och ung men det här är en riktig man”, skriver Lindorff.

Hon skriver också att Dennis går under namnet Aprikosbonden, vilket myntats av en nöjesreporter, efter att hon beskrivit att hans sovrum doftar aprikos.

”Och om Dennis är aprikosbonden så är detta actionbonden”, skriver Lindorff om Johan Petersson.

På frågan om vem han söker svarar mjölkbonden från Sävsjö att han gärna träffar en aktiv person som tycker om att vara ute i naturen. De som skriver brev till Johan får gärna gilla att testa extremsporter eftersom ett av hans största intressen är enduro, som han beskriver som ett bra avbrott till ”bonneriet”. Kanske kan kommande dejter få testa, säger han i ett Facebookklipp.

”Jag själv tar inte livet så allvarligt och söker någon som är lite likadan och tar det mesta med en klackspark och ser framåt”, säger Johan Petersson på Linda Lindorffs blogg.

Programmet kommer att spelas in i sommar efter att tittarna skrivit brev till bönderna. Det visas på Tv4 under hösten.

Sedan tidigare är bönderna Therese Tengmark från Malexander i Östergötland, Wilhelm Nyh från Trångsviken i Jämtland, Erik Ohlsson från Edsbyn i Hälsingland och Jörgen Pettersson från Askersund i Närke klara för programmet, skriver TT.