Varje år besöks Gekås i Ullared av drygt fem miljoner personer. Varuhuset är Skandinaviens största i sitt slag och dessutom Sveriges största besöksmål, skriver Expressen.se.

I ett försök att få även barnen att trivas i samband med vistelse i och vid varuhuset, har den gamla lekplatsen rivits och istället uppförs nu en 950 kvadratmeter stor äventyrslekplats.

I parken ska hinderbanor, flera gungor och två linbanor finnas. Lekplatsen kommer att vara säkerhetscertifierad och miljöanpassad.

– I dag är det större krav på säkerhet och miljö än det var förr, vilket är bra. Vi vill kunna garantera säkerheten så långt det är möjligt och att ta vara på miljön har alltid varit viktigt för oss på Gekås. Som förälder i dag förväntar man sig att det ska var säkert och miljöanpassat och självklart ställer vi upp på det, säger Johanna Olesen.

Dagen innan midsommarafton invigs lekplatsen med musikunderhållning, ballonger och sockervadd.

– Vi har också ett moment där barnen ska bedöma de olika stationerna och säga vad de tycker. För oss är det viktigt att alla barn kommer till tals, säger Johanna Olesen, platschef Gekåsbyn.