I korsningen mellan Ljungarumsvägen och Strömsbergsvägen har vägskylten för påbjuden körbana nyligen blivit nedkörd. Något som inte är så märkligt i sig om det inte vore för att den fortsätter att bli nedkörd flera gånger per år, enligt tekniska kontoret.

— Jag vet vilken skylt du menar. Vi har säkert varit där 10-15 gånger per år, säger Fredrik Hulterskog, arbetsledare på tekniska kontoret.

Han känner inte till vem som har beslutat att sätta skylten där. När JP når stadsbyggnadskontoret menar de att de inte känner till vägskylten och inte kan ge några kommentarer i nuläget.

Varför tror du att skylten blir nedkörd så ofta?

Annons

— Jag har inget bra svar på det. Det är inte speciellt trångt på platsen eller någonting så jag vet inte, säger Fredrik Hulterskog.

NCC Vägservice har haft i uppdrag att återställa skylten. Att återställa en vägskylt som den i korsningen kan gå på runt femtusen, enligt Christian Jörgensen, platschef på NCC Vägservice.

Är det vanligt att en skylt blir nedkörd uppemot 10-15 gånger under ett år?

— Ja, det händer väl. Det finns en del sådana skyltar i Jönköpings län och det händer att många blir nedkörda flera gånger, säger Christian Jörgensen.

Han tror att anledningen till att skylten i korsningen mellan Ljungarumsvägen och Strömsbergsvägen blivit nedkörd så många gånger beror på förarna.

— Jag ser inget problem med att den sitter där. Den sitter inte lustigt på något sätt utan det är snarare bilisternas hastighet och koncentration som är det stora problemet, säger Christian Jörgensen.