I torsdags födde prinsessan Sofia sitt och prins Carl Philips andra barn. Två dagar senare dök prinsen upp på STCC-tävlingarna på Anderstorps motorbana på lördagen.

– Lördagens tävling är viktig och prins Carl Philip har i samråd med prinsessan Sofia beslutat sig för att delta i tävlingen, sade Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, till TT.

Det ryktades också om att kung Carl Gustaf skulle följa med Carl Philip till Anderstorp i helgen, något Hovet inte ville uttala sig om.

Men mycket riktigt var inte prinsen ensam. I depån på sportbilsfestivalen fanns kungen som verkade vara på strålande humör, berättar Gnosjöbon Marcus Stacke som tog en bild.

– Det verkade inte vara någon uppståndelse. Vi gick förbi och vi såg att han pratade med Bygg-Matte (Mats Karlsson, från tv-serien Bygglov i TV4) och han såg ut att trivas. Eftersom Matte Carlsson kör Carrera Cup stod de säkert och pratade om race, berättar Marcus.

– Men det var kul att se kungen där, det var inte så avskärmat för det var en öppen depå. De slöt in i gemenskapen helt enkelt, säger Marcus.

Vad kungen tyckte om sitt besök på Anderstorp vet vi inte, men med tanke på babylyckan inom kungafamiljen var det ändå en hel del glada miner.