Hus bygger medborgarna året om och Habo växer så det knakar, nämner Emilia Svenningsson.

– Vi jobbar med nya detaljplaner för att kunna möjliggöra att folk kan komma och bygga och bo i Habo kommun i framtiden, säger hon.

Nu på våren är dock fler som startar upp sommarprojekt hemmavid som att bygga ut huset eller bygga altan.

– Många tittar på vad de ska göra på semestern. Man vill ha lite projekt när man är ledig och pyssla lite med huset, säger Emilia Svenningsson.

Bygglov, installering av braskamin, radonmätningar och enskilda avlopp är några av många saker man kan fråga om när Habo kommun bjuder in till öppet hus på temat hus och tomt.
Foto: Jonathan Bryskhe

Inglasade uterum och värmepumpar

Därför samlar kommunen personal från tekniska förvaltningen, räddningstjänsten och miljöförvaltningen i kommunhuset. De kommer att svara på frågor om inglasade uterum, värmepumpar, biltvätt på garageuppfarten och hur man får samt inte får klippa häcken. Man kommer även att gå in på samhällsplanering och utveckling av Habo centrum.

– Vi tänker att det är god service mot våra kommuninvånare, att man kan få svar på alla sina frågor på en och samma gång, säger Emilia Svenningsson.

Emilia Svenningsson ser öppet hus-träffen i Habo kommunhus som en service mot kommuninvånarna och hoppas på god uppslutning.
Foto: Jonathan Bryskhe

Räknar med byggstammisarna

Till viss del finns informationen att söka på Habo kommuns hemsida, men Emilia Svenningsson påpekar att man till öppet hus-kvällen även kan boka möte en bygglovshandläggare.

– Det ska bli jättekul att få göra det här med andra förvaltningar, men också att få träffa kommuninvånarna, säger hon.

Emilia Svenningsson ser fram emot att träffa både byggstammisar och kanske de som uppför något för första gången.

Annons

– Det här kanske är första kontakten som någon har med kommunen och då är det viktigt att vi gör ett bra intryck, säger Emilia Svenningsson.