Snake snurrar sina gäster 40 meter upp i luften i 80 km/h och utsätter dem för 4,3 G-krafter. Attraktionen har gjort succé under sommaren på Gröna Lund, men kommer 2020 att få sitt permanenta hem på Skara Sommarland.

Den helt nya attraktionen ska enligt plan stå på Gröna Lund tillfälligt sommarsäsongen ut. Nöjesparken i Stockholm ska nu förbereda området för en ny berg- och dalbana, och det är dags för Snake att hitta en permanent park.

– Nu kan vi avslöja att det blir Skara Sommarland som får ta emot Snake, som kommer bli parkens mest intensiva åktur någonsin och passar de gäster som inte viker ner sig för snurr, höjd eller fart. Snake tar nämligen sina gäster på en rejäl åktur 40 meter upp i luften, sittandes i en gondol längst ut på en pendelarm, skriver Sommarland i ett pressmeddelande.

Besökarna kommer att färdas i 80 km/h och utsättas för upp till 4,3 G-krafter. Attraktionstypen kallas för Chaos Pendle, där gondolen man sitter i snurrar fritt kring sin egen axel. Det innebär att varje åktur blir olik den andra beroende på viktfördelningen på de man åker med.

- Snake kommer att tillföra en ny dimension till alla modiga gäster som besöker Skara Sommarland. Det är en åktur som de lite mer våghalsiga gästerna kommer att stormtrivas i, eftersom man slungas runt 40 meter upp i luften i 80 kilometer i timmen, säger Janne Nilsson, VD Skara Sommarland i ett pressmeddelande.

Annons

Fakta Snake

Attraktionstyp: Chaos Pendle

Höjd: 40 meter

Hastighet: 80 km/h

G-kraft: 4,3

L..

Fakta Snake

Attraktionstyp: Chaos Pendle

Höjd: 40 meter

Hastighet: 80 km/h

G-kraft: 4,3

Längdgräns: 140 cm

Rotation: Du roterar kring tre axlar samtidigt. Den första pendelarmen roterar 5 varv/min, pendelarmen som håller gondolen roterar 7 varv/min och gondolen själv roterar fritt kring sin egen axel.

Kapacitet: 8 personer per åktur (4+4 personer sitter på gondolen, rygg mot rygg)

Tillverkare: Funtime

Placering: Attraktionen kommer stå mellan Tranan och Spinner.