Ägaren Sandra Melke har inte tidigare arbetat inom restaurangbranschen, men med omgiven av andra erfarna har hon länge planerat satsningen. "Build your own burger" är ett amerikanskt koncept som restaurangen gjort till sin egen. Kunden väljer bröd och kött, kyckling eller vegetarisk hamburgare, för att sedan toppa med en valfri blandning av såser, grönsaker och tillbehör.

– Det viktigaste på min egna hamburgare är en egen sås som jag älskar. Den är rökig och väldigt speciell, det finns ingen sån någon annanstans. Sen tar jag bacon, tomat, sallad, lök och smält ost, berättar Sandra Melke.

– Det som är roligt är att folk inspireras. De vågar experimentera och det finns mycket att välja på, säger maken Alex Melke.

Såserna är ägaren stolt över. De är gjorda från grunden med egna recept och unika för restaurangen. Burgaren är grillad och gjord på kött av hög kvalitet.

– Det är snabbmat, fast lite lyxigare kan man säga.

Sandra Melke tror att deras annorlunda koncept blir en start konkurrent till de många andra hamburgerrestaurangerna i Jönköping.
Foto: Mariell Dahlström

Bueno Burger har renoverat lokalen där Hamburgerprinsen nyss fått lägga ner. Inte många gator bort ligger också konkurrenterna Brooklyn Burger och Rob's Burgers. Men Sandra Melke tror att det finns plats för en till.

– Att bygga sin egen hamburgare kan nog vara något nytt för folk här, det är lite annorlunda från andra restauranger. Vi har inrett lite lantligt, grönt och mysigt, så man också känner att man kan sitta kvar, inte bara äta och sen gå, förklarar hon.

Annons

Tankarna på restaurangen har funnits i två år, i väntan på rätt läge och lokal. Det enda som saknas nu är den rätta personalen, vilka de hoppas kunna hitta efter semestertiderna.

– Vi kommer ha nattöppet också, med tanke på placeringen vi har vid Juneporten. Men på natten kommer vi servera färdiga hamburgare och kebab som förbereds i köket, för att hålla det enklare.

Mat