Det är tidigare Sparbankens bankvalv, som nu används av Östbo historiska sällskap. Där finns bland annat klipp ur de tidningar och fotoarkiv från fotografer som har varit verksamma i Skillingaryd.

Vid några tillfällen under året öppnas alltså arkiven till allmän beskådan. Nu var det Skivaryds samlarklubb som uppmärksammade frimärkets dag och samtidigt passade på att visa en utställning om Fotbolls-VM 1958 - med anknytning till årets VM. Där gick det ännu lite bättre för Sverige än 1993 och 2018. Men Brasilien vann med 5-2 i finalen och snuvade Sverige på guldet.

I olika så kallade exponat samlas bildmaterial i form av foton, biljetter, vykort, vimplar och annat material från olika historiska händelser.

Ett annat stort arkiv…

Besökarna kunde bland annat lyssna till en föreläsning av Hans och Per Bunnstad som mindes händelserna 1958. De fick även se fotbollsbilder ur lokala fotbollsklubben SIS arkiv.

I Skillingaryd finns ytterligare ett stort historiskt bildarkiv. Miliseum förvaltar bilder från bland annat den militära verksamheten i såväl Skillingaryd som vid A6 i Jönköping och I12 och Ing2 i Eksjö. Över 8 500 av dem finns i dag att beskåda på webbplatsen Digitalt museum.