Men det höll på att gå åt skogen när han missade såsen.

— Jag hade gjort en sojamajonnäs som jag glömde att lägga på tallriken, men tydligen räckte det ändå. Men då tänkte jag att det var kört, berättar Hassan Roshandel.

"Fin balans"

Hassans tips till hemmakocken

Mitt motto är; krångla inte till det, ha god tid på dig, förbered allt och när du väl ä..

Hassans tips till hemmakocken

Mitt motto är; krångla inte till det, ha god tid på dig, förbered allt och när du väl är igång är det bara att köra, då har du bilen på hur det ska bli i det huvud.

Till den friterade kycklingen serverade han bulgur och friterad palsternacka och omdömet från juryn var att han har kraft i sina smaker som är i en otroligt fin balans med varandra. Men de hade gärna velat smaka på såsen.

Hur lång tid innan får ni veta att det är tillexempel kyckling ni ska tillaga?

— Man får en huvudingrediens och sedan har man kanske 15 - 20 minuter på sig att tänka ut vad man ska laga och planera för det. Det är verkligen precis så stressigt som det ser ut på tv.

Hassan Roshandel berättar att han får inspiration från kokböcker (han har massor hemma), sociala medier, program på tv...

Vill göra samma

— Då vill man prova att göra det de har gjort.

Favoritmaten är fisk och skaldjur - och pasta.

— Jag älskar fisk och skaldjur, jag skulle kunna leva på det. Och chili måste jag alltid ha i maten. Det är gott och hälsosamt.

Lamm är favorit

Hassan Roshandel tycker att maten ska vara kryddig men inte stark och trots att han älskar fisk och skaldjur lagar han allra helst lammrätter.

De tolv finalisterna ska nu möta varandra i Stockholm kommande onsdagar och kanske Hassan då får chansen att laga till lamm vid någon av deltävlingarna. Vinner han hela finalen får han en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt med Bonnier Fakta.