I första perioden var det Vimmerby som kom ut med piggast ben och styrde spelet. Dalens målvakt Anton Svensson stod för flera svettiga räddningar och höll tätt bakåt. Det var tufft, fysiskt spel redan från start och det märktes att det var väldigt viktiga poäng för båda lagen.

Efter ett explosivt anfall i slutet av första perioden fick Dalens Kalle Hult in pucken och lagen gick till periodvila med en uddamålsledning för hemmalaget.

Annons

I andra perioden var det ett helt annat Dalen som kom ut på isen och tog över spelet. Efter knappa fem minuters spel gav det också utdelning när Julius Selle Larsson satte 2-0.

Efter att Vimmerbys Jesper Kokkonen delat ut en slashing till Dalens Anton Johansson, som blev liggandes länge på isen, blev det powerplay för hemmalaget som bara behövde 15 sekunder för att sätta 3-0 via Victor Romfors.

I tredje perioden kom Vimmerby ut väl medvetna om att de var tvungna att få in ett mål så fort som möjligt och lyckades även skapa tryck i offensiv zon. Vimmerby hade dock problem att komma igenom Dalens försvar och när Kalle Hult fick ett friläge gjorde han inga misstag utan satte säkert sitt andra mål för matchen.

Med ungefär sex minuter kvar av matchen fick visserligen Vimmerby in en reducering av Dennis Fröland men närmare än så kom de inte. Dalen spelade systematiskt av den sista perioden med stor trygghet.

Med drygt två minuter kvar av matchen kom den definitiva spiken i kistan när Timmie Persson satte 5-1 i tom bur.

Dalen möter i nästa omgång Kristianstad hemma.