— Det kom 180 personer. Doggybagen tog slut på nolltid. Det var helt sjukt, säger Nina Sjöholm Vaim som äger studion och som är makeupartist och fransstylist och som hyr ut arbetsplatser till ännu en fransstylist, en frisör, en nagelterapeut och en massör/personlig tränare/kostrådgivare.

Långväga kunder

De är alltså fem stycken som sysslar med hela skalan av skönhetsvård i lilla Taberg. Kan det gå?

Jodå, Nina Sjöholm Vaim berättar att det kommer kunder inte bara från dalen och Jönköping utan även så långt som från Ullared och alla i salongen jobbar mer eller mindre heltid.

Har blivit stort

Annons

Det känns som om nagelterapeuterna har exploderat i Jönköping de senaste åren och nagelterapeuten Evelina Skoglund håller med. Hon tror att det nog är för att allt inom mode och skönhet har blivit stort.

När Jönköpings-Posten besöker studion fyller Hanna Uddemar i kunden Elvira Elglands fransar. En påfyllning tar 1,5 timme och varar i sådär fyra veckor.

Ögonfransförlängningarna har blivit kritiserade för att vara farliga men Nina Sjöholm Vaim berättar att man använder en skonsam metod som inte förstör den egna fransen. Här klistrar fransarnas på en efter en på den egna fransen.

Tappar fransar

En ögonfrans växer i cirka 60 dagar innan den trillar av och då trillar den konstgjorda fransen också av. När den nya fransen växer ut kan man göra en ifyllning igen.

På frågan om vad som är störst av det som salongen erbjuder svarar Nina Sjöholm Vaim att det nog ändå är fransförlängning där man har kunder från 16 år till 60 plus. Själv har hon kvar sin första kund som har kommit var fjärde vecka i fyra år.

Så finns det något för killarna/männen är då?

Jodå massage, vaxning och body tan (där kroppen sprayas brun) är något som den manliga delen av befolkningen gillar.