HFF, som klarade nytt kontrakt i division 1 förra säsongen, har legat lågt med att presentera nyförvärv till kommande säsong.

Men i dag presenterades Marc Axengren och Anton Henningsson som båda deltog i HFF:s testmatch mot J-Södra i december.

— Det känns väldigt bra att kunna presentera två bra mittbackar. Marc otroliga kvalitéer, bland annat en bra passningsfot. Anton är ung mittback, också väldigt aggressivt. Samtidigt är han bra i duellspelet, säger HFF:s sportchef Issa Iskander om sina nyförvärv.

Annons

Axengren kommer senast från Norrby och kan spela både mittback och mittfältare.

— Jag är en av de äldre i truppen och ska försöka bidra med den erfarenhet jag har från division 1-spel. Jag ska också försöka vägleda de yngre spelarna och bidra med ett bra spel och vinna så många matcher som möjligt.

Henningsson har ett förflutet i IFK Värnamo, har gjort tre superettanmatcher för klubben, men har den senaste säsongen spelat i Norge.

— Jag hade lite andra alternativ i Norge och här i Sverige. Men jag var i Husqvarna och tränade under december och det känns bra. Jag tror jag kan utvecklas här och komma vidare senare, säger Anton Henningsson.

Och fler spelare lär presenteras av HFF under den närmaste tiden. Just nu har HFF 12 kontrakterade spelare, målet är att ha 23 när säsongen börjar. En spelare som är aktuell för laget är den förre J-Södraspelaren Edin Hamidovic.

— Edin tränar med laget just nu och är en intressant spelare. Sen får vi se om vi har samma målsättningar och kommer överrens ekonomiskt, säger Iskander.