Det var två lag med vitt skilda världar som fick inleda Superettans första omgång efter landslagsuppehållet. Hemmalaget Ljungskile, som i högsta grad är med i kampen om uppflyttning, tog emot bottenlaget Husqvarna FF. Att förhandsfavoriten definitivt inte var HFF, fanns det väl inga större tvivel kring.

Topplaget Ljungskile var också laget som inledde starkast. Hemmalaget förde spelet, men det var gästande Husqvarna som gjorde matchens första mål. Robin Cederberg nickade in 1–0 efter 24 minuter via en frispark. Ett snyggt och viktigt mål för HFF.

Men Ljungskile gav inte upp. Efter att ha skapat flera heta chanser fick laget till slut utdelning på mödan. Jonas Lindberg dunkade in kvitteringen för Ljungskile drygt fem minuter innan paus.

Till andra fortsatte hemmalaget att trycka på samtidigt som HFF mest fick fokusera på att ligga rätt i positionerna och stänga ytor. Lättare blev det inte för gästerna när mittfältaren Peter Gitselov åkte på sitt andra gula kort, kvarten in i halvleken.

Efter utvisningen sattes Husqvarna under ytterligare press och Ljungskile radade upp chanser. Men tack vare en storspelande Alexander Lundin i HFF-målet höll sig ställningen 1–1 intakt till matchens sista minut.

Det såg länge ut att bli en poäng för ett tappert kämpande Husqvarna. Men så kom målet. På övertid satte Hannes Stiller 2–1 för Ljungskile.

– Alla förluster är tunga, men att förlora på det här sättet är ju så klart extra tungt, säger Alexander Lundin.

Och det faktum att domaren lät spelet gå vidare till den 96:e minuten, trots endast fyra minuters tillägg, upprörde i HFF-lägret.

– När man efter matchen får höra att domaren lägger till tre minuter på övertiden, då blir man inte glad. Då undrar man vad fan som har hänt.

Det var inte det enda domarbeslutet som rörde upp känslor.

– Det var väldigt mycket snack om olika situationer under matchen. "Karle" (Johan Karlefjärd) får ju en armbåge i pungen som är helt otroligt att han missar.

Tomas Hansson, HFF:s ytterback, var inte heller han särskilt nöjd med domaren.

– Det är skandal. Han sa att han la till tid på tilläggstiden för att "Karle" låg och fjantade sig. Han sa att han inte såg efterslängen som deras spelare gjorde, vilket är otroligt. Inte ens fjärdedomaren såg det. Det var toppen på isberget. Jag vet inte, men det känns som domaren har något emot "Karle", säger Hansson.

Tungt, tungt för ett HFF som alltså fortsatt är fast i botten av tabellen med två matcher kvar att spela. Men målvakten ser ändå positiva bitar i lagets insats.

– Vi tar med oss kämparglöden. Vi ger oss inte och kämpar ända in i det sista.