Calle Svensson, senast i division 1-laget Nyköping, är ett av nyförvärven. Calle är en försvarsspelare och central mittfältare med meriter från superettan. Förra säsongen representerade han GAIS och gjorde 23 matcher för de grönsvarta. Kontraktet är skrivet säsongen ut.

— Det fungerade inte med det privata i Nyköping, så jag bröt kontraktet där. Jag har haft kontakt med Husqvarna ett tag och kände att det var det bästa alternativet, säger Calle, som även ska studera i Jönköping vid sidan av fotbollen.

Calle är en försvarsspelare och central mittfältare som hoppas bidra med rutin till truppen.

Annons

— Jag har bra med rutin från superettan som jag hoppas kunna ta med till HFF. Mina styrkor som fotbollspelare är bra spelförståelse samt att jag är bra med båda fötterna.

Det andra nyförvärvet är ett bekant namn i HFF, nämligen Simon Dimitrijevic. Den unge mittfältaren återvänder till Husqvarna FF på lån efter sex år i J-Södra. Låneavtalet sträcker sig säsongen ut.

— Jag har haft kontakt med HFF till och från sedan jag lämnade och nu känns det som rätt tid att återvända och försöka få speltid i seniorfotbollen, säger Simon Dimitrijevic.

Simon har länge haft problem med skador, vilket har gjort att han har haft svårt att slå sig in i J–Södras A–lag.

— Jag har haft en väldigt bra tid i J-Södra, men på grund av skadorna så har jag inte kunnat fokusera på att få speltid i A-laget. Målet är att kunna återvända till J–Södra så småningom, men nu är det full fokus på HFF som gäller och det ska bli jättekul.

HFF:s sportchef Issa Iskander kommenterar nyförvärven:

— Det är två väldigt bra spelare som passar perfekt in i truppen. Vi har haft bra kontakt med Jimmy Thelin i J–Södra om Simon (Dimitrijevic) och han kommer förhoppningsvis att utvecklas mycket hos oss. Calle är en väldigt duktig spelare som kommer betyda mycket för oss.

Båda spelarna är klara för spel till matchen mot Oddevold den 20:e augusti.

HFF