– Det känns jättestort, det är en ära att få det här priset. Ett fint kvitto på att man har gjort något bra under säsongen, säger Amanda Hill till Innebandymagazinet, som tillsammans med Föreningen Svenska Superligan och SSL-tränarna delar ut priset.

Motiveringen lyder:

”Med sin lugna och trygga spelstil har den här målvakten tagit ett stort kliv i sin utveckling i år. En högre lägstanivå och ett mer stabilt spel över hela säsongen har bidragit till att Mora under långa stunder varit väldigt svåra att göra mål på”.

Amanda Hill är 24 år gammal, har JIK som moderklubb och har sedan 2014 spelat i topplaget Kais Mora. Hill och hennes lagkamrater har den här säsongen tagit sig till SM-finalen som spelas i Globen på lördag. Där möter de sensationslaget Täby, som slog ut favorittippade Iksu i semifinalen.

– Jag har varit stabil över hela säsongen och fått mycket förtroende, vilket visar sig nu i slutspelet att det är viktigt att ha hållit igång hela säsongen och spela tuffa matcher. Jag har gjort mitt bästa och jag tycker hela laget har gjort en bra säsong som helhet, säger Amanda Hill till Innebandymagazinet.

IBK Dalens Måns Parsjö-Tegnér blev utsedd till Årets målvakt på herrsidan.