En hektisk månad på Huskvarna Folkets Park avslutas den 31 augusti med Hov1:s spelning. Biljettförsäljningen har gått över all förväntan.

Redan två veckor innan konserten har arrangören sålt fler än 3 000 biljetter.

– Vi slår alltså Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Per-Magnus Söder.

Hov1 är på många sätt årets grupp i Sverige. Tidigare i veckan tog de storslam på Rockbjörnen-galan när de vann pris för årets konsert, årets livegrupp och årets fans.

– Vi släppte biljetterna i precis rätt tid när albumet kom i april. Snacket har gått och bandet har vuxit under året. Det är deras egen förtjänst förstås, men om vi jämför oss med Norrköping, som är en jämnstor stad, så har de sålt 1 500 biljetter.

Per-Magnus Söder tror att många fler biljetter kommer att säljas i slutet av månaden. Många ungdomar väntar fortfarande på lönen för sina sommarjobb.

Han hade inte väntat sig att Hov1 skulle sälja så många biljetter just i Huskvarna.

– Något har hänt. Snacket har gått och vi har träffat rätt. Jag är glatt överraskad och lite förvånad faktiskt.

En anledning kan vara att arrangörerna har valt att hålla priset relativt lågt.

– Jag tror att vi har träffat rätt med biljettpriset. Det är så pass lågt, 260 kronor plus avgifter, att det inte blir motstånd. Det spelar roll särskilt för de yngre kategorierna, säger han.

Annons

Per-Magnus Söder är lite förvånad över det stora trycket på biljetter för Hov1:s spelning: "Något har hänt. Snacket har gått och vi har träffat rätt", säger han.
Foto: Michael Joelsson

Per-Magnus Söder kan se tillbaka på en hektisk månad för Huskvarna Folkets Park. Förra helgen spelade Lasse Winnerbäck och Miss Li på fredagen inför 5300 personer.

Två dagar senare gjorde Säkert! en bejublad konsert. Inte ens en luttrad arrangör kunde undvika att bli imponerad.

– Det var verkligen hårresande bra. Man fick rysningar. Det var extremt bra ljud, så att man kunde höra en knappnål falla. Och det är få artister som kan vara så närvarande.

Nästa vecka får parken återigen finbesök. Thåström spelar i Huskvarna med Hellacopters och Rome is not a town.

– Det går jättebra. Jag tror att vi kommer hamna på ungefär samma nivå för biljettförsäljningen som för Winnerbäck.

Senare väntar en höst med färre stora artister, men lika många arrangemang. Huskvarna Folkets Park har verksamhet 300-330 dagar om året.

– Det är en styrka för en folkpark att det händer saker hela tiden. Mindre grejer är lika viktiga för oss som de stora, säger Per-Magnus Söder.

Det blir en del hårdrocksinslag, som Huskvarna Metal Fest, men också bluesrock och Elvis.

Det är dock något helt annat som Per-Magnus Söder ser fram emot allra mest under hösten:

– Sova.

Pop