Från och med september månad är Karolina Borg ny regionchef för Ung Företagsamhet (UF) i Jönköpings län. Det meddelar den nationella utbildningsorganisationen i ett pressmeddelande.

Karolina Borg har sin bakgrund har bland annat arbetat inom Almi företagspartner som innovationsrådgivare och som näringslivsstrateg på Region Jönköpings län. Hon har också - förstås - en gång i tiden själv drivit ett UF-företag.

– Det känns spännande och utmanande att få vara med och driva en verksamhet som betyder så mycket för vår region, säger Karolina Borg om sin nya utmaning i pressmeddelandet.

– Ung Företagsamhet fungerar som en brygga mellan skola och näringsliv och det finns forskning som visar att elever som har drivit UF-företag oftare startar egna bolag senare i livet, blir chefer i större utsträckning och löper mindre risk att hamna i arbetslöshet.

Rebecca Johansson, grundskoleansvarig UF Jönköpings län.
Foto: Pressfoto

En av de kommande satsningar på UF i länet är mot länets grundskolor och därför förstärks arbetsgruppen med en grundskoleansvarig, Rebecca Johansson, som kommer att ha ansvar för utvecklingen framåt. Hon har själv en bakgrund som lärare.

Tidigare regionchef Anna Holm gick tidigare i somras vidare till tjänsten som Chief Happiness Officer på konsultbyrån Kvadrat.

Annons

LÄS MER: Rekordmånga unga företagare

LÄS MER: Kaffebönor i fokus för eleverna