I år har det gått 20 år sedan Eva-Lena Magnusson köpte Stora Bråareds Ridcenter där Mullsjö 4h och hästsportsklubb håller till.

— Gården skulle säljas och vi ville rädda ridskolan. Kommunen ville att vi skulle fortsätta driva detta själva, säger hon.

Hon pratade med banken, fick ett lån beviljat, fick förtroende av klubben - och slog till.

— Jag tänkte länge ojojojo hur ska jag våga det här? Men jag köpte det för att föreningen skulle få vara kvar och jag började bygga upp det här för föreningens skull, säger Eva-Lena Magnusson.

Utvecklingen

När hon köpte gården fanns här ett ridhus och ett stall. Efter hand tillkom ett klubbrum, en kafeteria, en övervåning med övernattningsrum, en ridshop och ett ponnystall.

Föreningen ville ha möjlighet att arrangera bättre tävlingar här och för nio år sedan byggde de det stora ridhuset.

— Och så har vi utvecklat det under årens gång sakta men säkert, säger Eva-Lena Magnusson.

Hennes ambition och drivkraft är att föreningen ska vara bra och kännas välkomnande.

— Man ska kunna rida här utifrån sina egna förutsättningar. Och vi har ju en massa aktiviteter här, även 4H-verksamhet.

Eva-Lena Magnusson har varit medlem i ridklubben, som tidigare hette Murf, i närmare 50 år. Hon berättar att de som då drev verksamheten kom att bli idoler för henne. — Under årens gång har jag lärt mig så mycket av dem, säger hon.

Öppet hus

Tjugoårsjubileet firas med öppet hus. Det blir en familjedag med uppvisningar.

— Vi jagar aktörer just nu. Det kommer antagligen bli i slutet av juni eller i augusti, säger Eva-Lena Magnusson.

Framtidsplanerna för Eva-Lena Magnusson och klubben är många och ambitiösa. De ska anlägga en stor utomhusridbana för att kunna ha tävlingar utomhus, fler hästar ska köpas in och just nu är klubbhuset i färd att byggas ut.

— Vi vill ha ett aktivitetsrum för möten och kurser och där ska vi även ha ett litet bibliotek. Och så ska det bli mer föreningsaktiviteter och tävlingar. Vi har mycket vi vill göra.