I våras berättade vi om Madeleine Karlsson, den då nya föreståndaren på Tallnäs. Under hösten hittade hon ett jobb som passade henne bättre; platschef på Rasta i Klevshult.

Relaterat: Så ska Madeleine få fart på stiftsgården

– Jag fick tjänsten från den 1 november. Tillsvidare har jag den som ett projekt i ett halvår, varpå vi får se vad styrelsen säger, berättar Jenny Johansson.

Jenny är 44 år och bor i närbelägna Hagshult. Hon har jobbat på Tallnäs i 12 år som receptionsansvarig. Till stöd i jobbet som föreståndare kommer hon att ha en ledningsgrupp bestående av ekonomiansvariga Frida Ireklint, kökschefen Susanne Karlsson och vaktmästaren Thomas Sjöberg.

Stiftsgården Tallnäs ägs av Växjö stift - genom en stiftelse - och drivs av en ekonomisk förening där flera församlingar, främst i Jönköpings län, är medlemmar.

Ny lounge vid receptionen

Det har hänt en hel del med Tallnäs under hösten…

– Ja, bland annat har hela anläggningen fått bergvärme, vi har också fått en ny lounge innanför receptionen och taket i matsalen har fått ljuddämpning.

Jenny berättar om populära Quiz-kvällar och ett julbord som har ökat i popularitet från i fjol.

Vi räknar med att återkomma till den ekonomiska föreningens, som står för driften, och till stiftets, ägaren, framtidsplaner för Tallnäs.

Relaterat: PO:s lada inte bara för Tofterydsrevyn