— Jag utmanar alla att ge sig ut och gå och samtidigt skänka valfri summa för varje mil, till valfri organisation, säger Cornelia Lundberg som själv satt målet högt.

— Jag ska under en veckas tid gå nio mil och jag skänker valfri summa till Cancerfonden.

Annons

— Det finns inga undanflykter. Jag får ta med välling och burkmat i vagnen, säger Cornelia som är mammaledig med Alwe 10 månader, lillebror till Alfons som snart fyller fem.

Livet går vidare konstaterar Cornelia.

— För mig dör Linus varje år. Istället för att tända ett ljus och titta på bilder så kände jag att jag detta år ville göra något ”på riktigt”.

— Vi tar så mycket för givet när vi är friska. Jag har lärt mig den hårda vägen, att man absolut inte ska göra det. Man vet ingenting om morgondagen. En sådan sak är att vi tar för givet att vi kan gå men det finns hur många människor som helst som inget mer önskar än att gå. Höra fågelkvitter, känna lukterna i skogen. Så medan man är ute och går så kan man skänka dem en tanke och pengar till vidare forskning.

Många har redan antagit utmaningen och Cornelia tar gärna emot kommentarer på både sin facebooksida och instagramkonto. Vill man vara med så kan man hashtagga #gåfördem

— Det spelar ingen roll om du bara kan gå någon kilometer. Det viktiga är att du visar tacksamhet för att du tillhör dem som kan gå, och skänker en tanke till dem som inte kan det. Och du själv bestämmer hur mycket du vill skänka och till vilken organisation.