Direkt efter matchen på torsdagskvällen sa HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark att han var "försiktigt optimistisk" när han fick frågan om hur läget var med Simon Önerud.

På fredagsförmiddagen var laget åter på plats i Kinnarps Arena och Simon Önerud fick då behandling av en skada som inte HV-läkaren Jonas Kalman vill gå in på exakt vad det är.

– Jag väljer att inte gå in på det i det här läget, vi får se i morgon (på lördagen) hur det utvecklas och om han kan spela. Han har ont efter smällen han fick och får behandling här nu. Vi har gjort en ny undersökning på honom och så får vi se, säger Jonas Kalman.

Tar ni ett beslut om Önerud redan i dag?

– Internt gör vi nog det. Vi har ingen träning här i morgon utan åker upp tidigt till Gävle. Men ni får se i morgon.

Tränaren Johan Lindbom tror att det finns en möjlighet att Simon Önerud spelar lördagens fjärde SM-finalmatch.

– Vi har stora förhoppningar om att han spelar, säger Lindbom.

HV71 har i och med finalavancemanget haft en lång säsong. Men förutom långtidsskadorna på Teemu Laine, David Ullström och Chris Abbott, och den senaste smällen på Simon Önerud, anser Jonas Kalman att HV-truppen har hållit sig fräsch.

– Det är inget extremt läge nu, det är lite smällar och ont lite här och var men der ser ändå bra ut. Vi är pigga och har inga skavanker. De tre långtidsskadade kommer ju inte tillbaka, men i övrigt ska alla vara tillgängliga, säger Kalman.

SHL