– Nu när det regnat lite går det snabbare i ruschkanorna. Barnen tycker det är roligare men föräldrarna tycker nog mest det är jobbigt med alla blöta kläder, berättar Hampus Thorstensson, initiativtagaren till tivolit.

Inte mindre än sju attraktioner erbjöds alla hoppfulla barn och föräldrar.

Tivolit startades för ett år sedan. Även då besökte hoppborgstivolit Jönköping men då kunde de bara hålla öppet under lite mer än en timme på grund av åska. Trots regnskurar tog sig ett hundratal barn ut till parken. Allt överskott gick till organisationen Min Stora Dag som möjliggör upplevelser för barn som är sjuka. Målet för årets turné är att samla in 120,000 kronor.

Annons

– I fjol funderade jag och en vän kring vad vi skulle göra under sommaren. Vi var inte så sugna på Kreta. En vän hade en son som var allvarligt sjuk. De spenderade mycket tid på sjukhus och det var svårt för familjen. Genom Min Stora Dag fick hela familjen åka till Kolmården tillsammans med en sjuksköterska som tog hand om deras son. De fick känna sig som en vanlig familj i två dagar. Det gjorde all skillnad i världen för dom. Det vill vi stödja. Vi vill göra skillnad, berättar Hampus.

Turnéplanen för tivolit är lagt efter där Hampus och hans vänner har släkt och vänner. I Jönköping bor både Hampus syster och mormor.

– Det blir lite som en semester för oss också när vi kan passa på att träffa våra vänner och släktingar, förklarar Hampus.

Tivolit riktar sig främst till barn mellan 1 till 10 år men även vuxna var välkomna in i hoppborgarna.