— Jag är klar för comeback, hoppas att jag får några minuter, säger en påtagligt glad Brithén.

Fakta: HV71–Växjö

Var: Kinnarps Arena.

När: Tisdag 19.00.

Form (De tre senaste match..

Fakta: HV71–Växjö

Var: Kinnarps Arena.

När: Tisdag 19.00.

Form (De tre senaste matcherna): HV71: Rögle–HV71 6–2, HV–Brynäs 5–2, HV–Malmö 2–1. Växjö: Växjö–Karlskrona 8–1, Luleå–Växjö 3–2, Växjö–Modo 3–4 e. str.

Läget i HV: Läget i HV: Björn Melin, Lawrence Pilut, Teemu Laine, Kristofer Berglund, Ted Brithén (?) och Simon Karlsson saknas. HV ställer upp med samma lag som senast mot Rögle.

Bästa poänggörare: Mattias Tedenby 23 (9+14). Växjö: Richard Gynge 31 (13+18).

JP-sportens Patrik Sjöblom tippar: 2–4.

— Det är ju första gången jag känner mig helt skadefri den här säsongen.

Han missade de första tio SHL-matcherna på grund av en handledsskada och samma handled satte stopp i matchen mot Linköping för en månad sedan.

— Men nu har vila hjälpt. För min den känns det som att säsongen startar nu, säger Brithén.

Att det blir spel redan mot Växjö är dock inte klart.

— Vi vill inte stressa fram något. Brithén har kört för fullt i två träningar och kanske kan vara aktuell till matchen på lördag (mot Luleå), säger Lindbom.

Backen Lawrence Pilut har tränat för fullt lite längre tid än Brithén och är snart redo för spel även han. Pilut har å andra sedan inte spelat en enda SHL-match den här säsongen efter sin axeloperation tidigt i höstas och behöver ytterligare lite tid.

Kristofer Berglund får också vänta med comebacken, har en överkroppsskada som inte riktigt vill ge med sig och tränade med gul väst (ej tacklingsbar) på måndagen.

Växjö har liksom HV varit lite upp och ner den här säsongen men senast var det väldigt mycket upp, då det blev seger med hela 8–1 mot Karlskrona.

SHL