En man i 40-års åldern har dömts för hot mot tjänsteman efter att han i mars i år ska ha hotat en ordningsvakt med våld. Ursprunget till bråket ska ha varit en händelse som inträffade ungefär ett år tidigare.

Vid händelsen förra året ska ordningsvakten ha avisat en kvinna som uppehöll sig på stationen. Den dömde mannen ska ha reagerat på det och blivit sur. I förhör säger han att ordningsvakten puttade ut henne på trottoaren och att han inte tyckte att man gjorde så. Det utbröt en ordväxling som slutade med att manen blev omhändertagen av polisen.

Ett år senare mötte 40-åringen ordningsvakten som tillsammans med en kollega när de patrullerade i Juneporten. Han ska då ha krävt att ordningsvakten gick ned på knä och bad om ursäkt för den tidigare händelsen.

När vakten inte gjorde det ska mannen ha blivit mer och mer utåtagerande och sagt att han kunde kickboxning och att han skulle plocka honom. Mannen ska ha sagt att han kunde plocka honom och att han hade pengar som kunde få folk att fixa honom och få ner honom på knä.

Ordningsvakterna övervägde om de skulle gripa mannen men valde att inte ingripa. Senare gjorde de istället en polisanmälan.

Den dömde mannen erkänner att han skällt ut vakten med anledning av den tidigare händelsen och att han kan ha sagt något om att ta en match i ringen. Men menar att han inte uttalat något hot, det skulle aldrig falla honom in att göra det. Han anser inte att han var aggressiv men att han kan ha uppfattats så.

Annons

Mannen döms också för ringa narkotikabrott.