Triathlontävlingen Ironman 70.3 ska i år arrangeras för tredje gången i Jönköping. Datumet för jätteevenemanget är den 8 juli och intresset för årets upplaga är rekordstort – något som Jönköpings-Posten skrev om tidigare i månaden.

”Sveriges näst största triathlontävling efter Ironman Kalmar, är nu för första gången slutsålt med mer än 200 fler deltagare än föregående år”, skrev Destination Jönköping och den lokala Ironman-organisationen i ett pressmeddelande då.

"Läget är kritiskt"

Med tolv dagar kvar till tävlingen skickade dock IK Hakarpspojkarna, IKHP, ut ett bekymmersamt meddelande till sina medlemmar.

"Vi saknar funktionärer som är viktiga för att kunna genomföra tävlingen, får vi inte ihop dessa kommer tävlingen ställas in, vilket kommer få väldigt tråkiga konsekvenser för IKHP som förening. Orsaken till att läget är kritiskt är att en stor föreningen som har varit med tidigare år inte kan vara med och hjälpa oss i år, vilket är väldigt tråkigt och beklagligt", står det i meddelandet där det även framgår att man totalt söker 101 trafikvakter till den 8 juli.

Men Mattias Markenstrand, som är tävlingsledare för Ironman 70.3 i Jönköping, ser inte lika allvarligt på problemet.

Annons

– Jag tror bara att IKHP vill få det klart med funktionärer. Det är inte mycket mer än så, säger Markenstrand till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– Risken för att tävlingen ställs in finns inte, vi kommer absolut att köra i år.

Men det fattas fortfarande folk?

– Vi vill fortfarande ha in fler funktionärer och vi jobbar kontinuerligt med att se över behovet. Men samtidigt blir det alltid såhär när det närmar sig en stor tävling.

Vad händer om ni inte får in några fler funktionärer?

– Ingenting. Risken för att tävlingen ställs in finns som sagt inte.

Relaterat: OS-profilen siktar på comeback i Jönköping
Relaterat: Rekordintresse för Ironman i Jönköping