Jönköpings kommun har haft planer på att bygga bostäder på Herrgårdsgärdet i tio år. Nu planerar de att bygga mellan 200 och 400 bostäder på området och de första husen kan stå klara 2018.

— Jag tror dock inte att de första husen kommer att bli färdiga till dess, säger Carin Berggren (M), kommundelsråd.

Inte bekymrad

Tanken är att området ska bebyggas med en blandning av olika bostäder som hyresrätter, bostadsrätter, radhus och kanske även ett nytt äldreboende. Bostäderna kommer att hamna nära järnvägen men det ser inte Carin Berggren (M) som ett problem.

Annons

— Det är klart att det finns delade åsikter om att buller har en påverkan på människor men idag kan vi bygga annorlunda jämfört med förr. Man kan isolera annorlunda så att det blir tysta hus. Jag ser det inte som något bekymmer, säger hon.

Carin Berggren berättar att infartsvägen har varit en svår nöt att knäcka. Kommunen ville helst bygga en ny väg till området men då markägaren inte ville sälja har de nu lagt ner dessa planer.

— Vi hittade ingen överenskommelse så trafiken kommer att få silas ut genom ett villaområde som gränser till detta, säger hon.

Nu ska arbetet kring en detaljplan påbörjas. Detaljplanen kan ta drygt ett år att få färdig. Carin Berggren är positiv till bygget.

— Det är jätteroligt. Tenhult har blivit populärt med butiker och service. Man bor i lugn och ro men har ändå närheten till Jönköping och Nässjö, säger hon.