Det nya stadshuset i Huskvarna beräknas stå klart senare i år. Biblioteket hoppas kunna flytta in i den nya byggnaden till jul men måste då göra sig av med tusentals böcker. Anledningen är att golvet i den nya byggnaden är för klent, det är byggt för offentliga miljöer och inte arkivmiljöer.

— Helt otroligt konstigt. Jag är jättebesviken, sa Peter Jutterström, ordförande i fritids- och kulturnämnden.

— Vi har varit väldigt tydliga med vad vi ville ha för bibliotek från början. Ett modernt bibliotek kräver flexibilitet och nu kan vi inte göra något åt det. Jag är jättebesviken, säger han.

Läs mer: Golven håller inte för böcker

Stadshuset kommer att vara arbetsplats för anställda inom kommunens förvaltningar. Innan utbildningsförvaltningen flyttar in måste de också skanna in tusentals personalakter i hundratals pärmar, skriver SVT Jönköping.

— Det är ju lite märkligt eftersom vi lämnade in uppgiften 2013 om vad vi behöver ta med när vi flyttar. Och så vi veta att det inte finns bärighet 2017. Det är dåligt, så skyller de på att personen som är ansvarig inte jobbar kvar i kommunen, säger Göran Cannerland ansvarig för flytten av utbildningsförvaltningen till SVT Jönköping.

Det rör sig om 221 pärmar och Göran Cannerland berättar för SVT att det kommer ta fem år att skanna in akterna så att de finns digitalt.

Läs mer: Nya stadshuset tar form