Försäljningen av biljetter till Huskvarna Metal Fest i Huskvarna Folkets Park om ett par veckor har gått så bra att arrangörerna redan har börjat boka upp inför nästa års festival. Och det är inte vilka bokningar som helst. U.D.O är dragplåstret hittills.

U.D.O bildades av Accepts sångare Udo Dirkschneider när han bestämde sig för att lämna bandet. I år släppte U.D.O skivanb ”Steelfactory” som gick upp som etta på topplistan i Sverige när det gäller fysiska skivor.

– Det är skitkul, väldigt roligt. Det var ett tag sedan han var här nu. Per-Magnus Söder bokade in honom 2002 och det är en spelning som många snackar om fortfarande idag. Det är ju en artist som man brukar se i större sammanhang, som Sweden Rock, så det är lite kul att se honom mer på en klubbliknande nivå, säger Kristian Möllerström.

Utöver U.D.O är även Tyranex och det lokala bandet Hällas bokade. Sammantaget ska det vara fem band som spelar på Huskvarna Metal Fest 16 mars 2019. Kristian berättar även att de jobbar på en stor överraskning som de hoppas att ro i land, men vill inte utveckla det närmre.

Kristian Möllerström i mitten flankerad av Björgvin Fridsteinsson (vänster) och Thimmiy Meuller (höger)

Men det är inte bara 16 mars som är datumet för Huskvarna Metal Fest nästa år. De återkommer nämligen till hösten igen med en ny upplaga av festivalen.

– Vi går redan och har hösten 2019 i huvudet. Tanken är att det ska vara heavy metal på våren och sedan lite hårdare som black metal på hösten. Målet är att ha två gånger om året framöver, säger Kristian och fortsätter:

Annons

– Vi satsar på en större akt varje gång. Vi sätter datum efter att vi har bokat en headliner istället för att boka datum och sedan jaga headliner. Sedan jobbar vi utifrån det.