Mellan den 8 och 11 augusti avgörs revy-SM i Halmstad. Huskvarnarevyn, som sätts upp av Revysmedjan, hade tre nummer med i semifinalen som avgjordes på torsdagen. Revygänget tävlade i klasserna sång och musik, sketch samt lokalt nummer.

Någon finalplats blev det däremot inte.

– Det är lite antiklimax. Det är klart att det känns trist. Vi gjorde vad vi kunde och kände själva att vi levererade bra, säger skådespelaren och manusförfattaren Jessica Göthberg.

Sång- och musiknumret som medlemmarna deltog med tar avstamp i metoo-rörelsen, och handlar om att göra kvinnors röster hörda.

– Man märkte att det var många nummer i tävlingen som hade metoo-tema. Det var många sångnummer med tjejer som sjöng om metoo-ämnet, och det gjorde att konkurrensen blev större, säger Jessica Göthberg.

Finalen avgörs på lördagen. Revygänget stannar i Halmstad över helgen.

– Vi har tänkt att vi ska gå på finalföreställningen. Vi har inte sett alla nummer eftersom vi har haft fullt upp med vårt eget, säger Jessica Göthberg.

– Stämningen är bra även om det är tråkigt att inte gå till final. Det här är ett bra tillfälle att träffa andra och få inspiration.