Alla Är Olika-Olika är Bra arbetar för att alla ska kunna vara en del av svensk fotboll. För att få fler fotbollsklubbar att satsa på området betalar initiativet med hjälp av huvudsponsorn Svenska Spel ut totalt 948 000 kronor till 42 projekt.

Husqvarna FF beviljas pengar för deras fotbollsverksamhet och projekt Smeden – de fyra hörnstenarna. Klubben har under lång tid arbetat med integration och jämställdhet och dessa frågor är idag en central del av verksamheten. För detta och kommande satsningar får HFF totalt 80 000 kronor.

– Ett exempel på vad föreningen gjort är att arrangera en heldagscup med 35 lag bestående av spelare med olika typer av funktionsvariationer. Ungdomar från våra ordinarie träningsgrupper hjälpte till, vilket gjorde att de fick en konkret bild av att alla kan ha roligt och utöva fotboll oavsett personliga förutsättningar, säger Örjan Johnsson, styrelseledamot i Husqvarna FF.

Husqvarna FF och representanten Örjan Johnsson kommer att ta emot checken i samband med svenska damlandslagets match mot Tyskland på lördag.