Kai Wärn, koncernchef och vd verkar också vara nöjd över helårsrapporten och även över det fjärde kvartalet som brukar var det sämsta.

— Husqvarna Group avslutade året med ytterligare ett kvartal med förbättrat resultat. Det fjärde kvartalet är det minsta vad gäller försäljning och rörelseresultatet och därför oftast negativt. Rörelseresultatet för fjärde kvartalet förbättrades till minus 70 miljoner trots högre investeringar, säger han i pressmeddelandet.

Annons

— Koncernens utveckling på helårsbasis var positiv på flera sätt. Viktigast av allt är att vi levererar på vårt mål att uppnå lönsam tillväxt, nettoomsättningen ökar snabbare än den uppskattade marknadstillväxten, rörelsemarginalen förbättras och vi blir mer kapitaleffektiva. Utvecklingen gynnades av god tillväxt inom viktiga produktområden som robotgräsklippare och batteridrivna produkter.

Nettoomsättningen steg förra året från 35 982 miljoner kronor till 39 394 miljoner, en ökning med nio procent.

Bra i Huskvarna

Sett till bara divisionen Husqvarna där motorsågar och andra utomhusprodukter ingår så steg nettoomsättningen från 17 960 miljoner kronor till 19 733 miljoner. Vinsten steg från 2 317 miljoner till 2 740 miljoner kronor.

— För divisionerna Husqvarna, Gardena och Construction går ambitionen med lönsam tillväxt i rätt riktning och jag förväntar mig att koncernen under 2018 tar nästa steg framåt vad gäller tillväxt, marknadsandelar och förbättrade resultat i dessa divisioner, säger Kai Wärn.

Nyligen berättade Jönköpings-Posten om att Husqvarna i Huskvarna nästa år har ett rekryteringsbehov av cirka 150 medarbetare med ingenjörsexamen.