Chris Abbott har ett långt förflutet i Luleå och var lagkapten för klubben innan han lämnade för HV71 inför säsongen 2015-16. Den här vintern har varit kämpig för Abbott som missat ett flertal matcher på grund av olika skador.

Redan i november började rykten florera om att kanadensaren kommer att återvända till Luleå när kontraktet med HV71 går ut efter säsongen.

Annons

— Jag kan inte låta mig distraheras av vad som skrivs, det är inget jag kan påverka. Jag är stolt lagkapten för det här laget, det här är mitt hem nu och jag älskar att spela här. Nu vill jag bara tillbaka till isen och leda laget, sa Abbott till JP-sporten i början av december.

Nu skriver NSD.se att Luleå, enligt ett tips som inkom till tidningen, ska ha försökt värva Chris Abbott redan under sista transferdagen förra veckan. Men det blev inget.

— Det har jag ingen aning om. Jag kan inte ge något svar på det. Mitt fokus är på att vara lagkapten för min klubb och förbereda oss för slutspel. Så jag har inga kommentarer, säger Chris Abbott till NSD.

Abbott säger vidare att det är oklart vad som händer efter den här säsongen. Enligt NSD:s uppgifter vill Luleå också se Chris tvillingbror Cam, just nu tränare för Växjös J20-lag, som assisterande tränare nästa vinter.

LÄS MER: HV:s stjärnsmäll: Kaptenen borta länge

SHL