4–0 till Djurgården låter ju inte så muntert för HV men faktum är att Johansson inte var alls så missnöjd efter matchen.

— Det var en bra match, en bra match från vår sida också. Vi använde alla våra spelare och samtliga stod för ruskigt bra spel men vi gjorde inte mål, säger HV-tränaren.

HV vann till exempel skottstatistiken med 35–26 men det var Djurgården som var mest effektivt.

— Deras första var ett riktigt skitmål som styrde på en skridsko och in. Vid andra målet drar de undan skridskon på en av våra backar och kom fria och domaren sa att det var helt okej. Men vi ska inte skylla förlusten på domaren.

Annons

Alexandra Palm gav hemmalaget ledningen i första perioden och när Tina Enström och Lisa Mattsson tog Djurgården fram till 3–0 på två minuter i början av andra perioden blev uppförsbacken riktigt brant för gästerna.

HV tryckte på för reducering i slutperioden men enda målet gjorde Djurgårdens Andrea Dalen.

— Vi spelade bra och tufft och skapade chanser men det är klart att vi är missnöjda med att vi förlorar och att vi inte göra mål, sammanfattar Johansson insatsen på Hovet.

Förlusten var HV:s andra raka i Riksserien och nu väntar en svår uppgift borta mot serieledande Linköping på lördag.

— Ja, det kommer inte att bli lättare men vi ser redan fram emot den matchen, säger HV-tränaren.

Frågan är om backen Sara Jakobsson kan vara med då. Hon fick en puck på handen på onsdagen och utgick och HV fick klara sig på fem backar.