Pappa Niklas Brännström, nu tränare i Sävsjölaget HA74, har en aktiv karriär som spelare bakom sig. Där han bland annat representerade HV71 under tre säsonger.

Förra säsongen debuterade ena sonen - Erik - för just HV71 i SHL.

Fakta: Isac Brännström

Född: 1998.

Moderklubb: Nässjö HC.

Nuvarande klubb: HV71.

Aktuell: Gjorde under to..

Fakta: Isac Brännström

Född: 1998.

Moderklubb: Nässjö HC.

Nuvarande klubb: HV71.

Aktuell: Gjorde under torsdagen SHL-debut för HV71, när laget vann borta mot Färjestad.

Under torsdagen var det dags för näste Brännström att presentera sig i landets högsta serie. Nässjö HC-produkten Isac, 18, fick göra debut i Karlstad mot Färjestad när HV71 vann med 4-1.

— Alla har ju spelat i HV nu i a-laget, det känns riktigt kul, säger Isac Brännström.

Debutanten fick beträda isen redan under den första perioden. Fyra byten blev det under de första 20 minuterna. Där han bland annat var inne på isen när HV71:s Christoffer Törngren fixade 2-1 till Jönköpingslaget.

— Det var mäktigt, jag hade ett leende på läpparna under hela matchen.

— Det är klart att det här är något helt annat än vad jag är van vid. Deras klack skriker och man hör mycket folk som skriker hela tiden. Jag njöt varje sekund där ute.

Annons

Vad är den stora skillnaden mellan att spela i J20-laget och a-laget?

— Jag tycker egentligen inte att det var så stor skillnad på farten. Skillnaden var passningarna, de sitter på bladet och spelet är mer organiserat.

— Man chippar sarg ut och försöker inte att dribbla någon på bortre blå. Man måste hela tiden vara med och spela enkelt.

Isac har under inledningen av säsongen gått bra i klubbens juniorlag. Där han bland annat har producerat tolv poäng på de inledande sex matcherna.

— Det är väl därför som jag fick vara med i dag, eftersom att det har fungerat bra i J20. Kul att man får möjligheten när det går bra och att de ger en chansen. Jag fick spela mer än vad jag trodde så det här var en riktig bonus.

Lillebror Erik ser Isac nästan som rutinerad i sammanhanget. För fjärde gången var han uttagen till en SHL-match med HV71, och Erik fick visa storebror hur det fungerade under dagen.

— Kul att han också var med, vi satt och snackade lite på bänken och så. Det var skönt att ha med honom, han har ju varit med innan så jag följde efter honom i dag.

— Han visade lite hur det gick till med morgonvärmning och så där.

SHL