— Vi är mycket nöjda med det arbetet som Johan och Johan gör och är övertygade om att de kommer fortsätta den sportsliga utvecklingen i HV71, fortsätter Ekelund.

Vad har duon för egenskaper som gör dem till bra sportchefer i HV?

— Jag tycker att de kompletterar varandra väldigt bra, säger Ekelund.

— Hult har ett bra hockeyöga, stort kontaktnät och kan väldigt mycket om alla spelare, är nästan lite nördig i det avseendet. Sedan är han en ledartyp som är bra på att sälja in saker och få med sig ett lag.

— Davidsson är så klart ett namn som har respekt men man ska ha klart för sig att han är mycket mer än så. Han är också en ledartyp och ett föredöme och kan också mycket hockey men kanske mer på en strategisk nivå, är duktig på spelutveckling och så vidare.

Johan Hult och Johan Davidsson tillträdde som sportchefer 2014 efter att dåvarande sportchefen Fredrik Stillman slutat efter en misslyckad säsong där HV inte var långt från att få spela kval för att klara SHL-kontraktet.

Annons

I fjol stormade det även rejält kring sportcheferna i samband med att tränaren Andreas Johansson fick sparken.

— Johan Hult har tillsammans med Johan Davidsson en plan som skall ta HV71 tillbaka till den position i svensk hockey där vi hör hemma. Samarbetet inom hela den sportsliga verksamheten har utvecklats mycket det senaste året och vi är glada att vi kan fortsätta med det arbete som är påbörjat i och med att vi lyckats förlänga dessa avtal, säger HV:s klubbdirektör Agne Bengtsson i ett pressmeddelande.

För Johan Hults del var det aldrig någon tvekan när han fick förfrågan om förlängning.

— Det känns otroligt kul. Jag är stolt över att få jobba i föreningen och det är kul med det engagemang som finns runt om. Vi har Sveriges bästa fans och otroliga sponsorer, säger Hult.

Vad blir det viktigaste för er sportchefer att ta tag i?

— Kortsiktigt ska vi först ta den här säsongen i mål och sedan ska vi sätta truppen för nästa säsong.

— Lite mer långsiktigt har vi satt en plan och vi tycker att det är viktigt med kontinuitet men det måste också finnas utveckling och nyfikenhet. I slutänden handlar det om att utvecklingen ska gå åt rätt håll vad gäller de sportsliga resultaten.

Efter SM-guldet 2010 har HV åkt ut i kvartsfinal fem år i rad. Just nu ligger HV på nionde plats i SHL-tabellen med fem omgångar kvar.