HV71:s 33-årige lagkapten åkte på en skada på en nackkota i samband med en av HV:s träningar strax innan finalserien drog igång. Ett trist slut på säsongen för Abbott, som nu har opererats.

– Operationen gick mycket bra enligt vår läkare som varit i kontakt med den läkare som utförde operationen, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark.

Annons

Enligt Expressen kan Chris Abbott nu ha gjort sin sista hockeymatch. Enligt Frostemark kommer dock inte operationen i sig att sätta stopp för Abbott.

– Om det blir fortsatt spel eller ej är en komplex fråga som innefattar många olika aspekter, såsom hur rehabiliteringen går och hur Chris själv känner sig mentalt, säger Frostemark och fortsätter:

– Den infon jag har fått av vår lagläkare gör gällande att operationen i sig inte sätter stopp för eventuellt fortsatt spel.

JP-sporten pratade med Abbott efter den första finalmatchen, då han trots den svåra skadan var på plats i Kinnarps Arena för att stötta sina lagkamrater.

– Jag kände att jag hade skadat mig ganska illa, så pass bra känner jag min kropp. Men jag känner mig tacksam för att jag kunde röra armar och ben, sa Abbott om sin skada då.

SHL