Linus Söderström har varit en av slutspelets klarast lysande stjärnor och varit rena rama väggen på HV:s resa fram mot final. I den tredje finalmatchen i Kinnarps Arena såg dock Söderström mänsklig ut.

Han själv är inte alls nöjd med sin egen insats och de fyra insläppta målen mot ett effektivt Brynäs.

– Båda lagen hade chanser. Men tyvärr blev mitt spel avgörande i dag, det är så det är.

Tomas Zaborsky avgjorde den tredje finalmatchen med ett mål som kom 6.45 in på förlängningen. Innan det var det en jämn historia.

Brynäs hade ledningen med 3–2 efter två perioder, men Martin Thörnberg tvingade fram ett förlängningsavgörande med ett vackert mål med fem minuter kvar av den tredje perioden.

Vad tycker du om sättet ni genomför den här matchen på?

– Det är upp och ner. Det har varit en trend i några matcher nu att vi slarvar i passningsspelet, men vi krigar på. Precis som i förra matchen var dock Brynäs smartare än oss. Vi förde övertiden, men var inte effektiva. De fick en två-mot-etta, slog oss på insidan och så bara small det, säger Linus Söderström, som fortsätter att såga sin egen insats.

– Det är en SM-final och jag måste vara redo för varje situation som kommer och jag var inte tillräckligt bra i dag. Man låter det rinna av nu och så är det bara att ta nya tag i morgon.

Nu knep Brynäs en match på bortaplan. Hur viktig var den här matchen?

– Först till fyra gäller. De har 2–1 nu och nu ska vi upp till dem och sno en match.

Hur sugen är du på att åka upp till Gävle nu då?

– Det ska bli kul. Vi har gjort ett så himla bra slutspel, men efter att nu ha gjort två hyfsade matcher och en plattmatch vill vi komma tillbaka bättre på lördag, säger Linus Söderström.

SHL