Ett skadedrabbat HV71 kammade noll i en tuff match mot Leksand i lördags. Trots att det stod 3-3 efter två spelade perioder fick till slut Ulf Johanssons lag ge sig och föll med 4-6.

Fakta: Riksserien

Leksand-HV71 6–4 (2-1, 1-2, 3-1)

Målskyttar, HV: Jenni Asserholt 2, Fanny Rask, Kyla San..

Fakta: Riksserien

Leksand-HV71 6–4 (2-1, 1-2, 3-1)

Målskyttar, HV: Jenni Asserholt 2, Fanny Rask, Kyla Sanders.

Skott: 52–22.

Domare: Hampus Söder.

Publik: 132.

SDE HF–HV71 4–5 ef. straffar (1–1, 1–1, 2–2, 0–0, 0–1)

Målskyttar HV: Maja Jakobsson 2, Kyla Sanders, Fanny Rask, Jennica Haikarainen.

Skott: 30-48.

Domare: Thord Månberg.

Publik: 67.

— Vi fick slita otroligt hårt och trots förlusten är jag nöjd med prestationen. Det är ju så oerhört jämna matcher i den här serien, säger HV-tränaren, vars lag i stället fick ladda om till bortamötet med Stockholmslaget SDE HF på söndagen.

Och där fick HV dessutom klara sig utan Jenni Asserholt som bland annat gjorde två mål i förlustmatchen mot Leksand.

— Dessutom har vi ytterligare ett par viktiga spelare borta, så med tanke på det är jag otroligt stolt över vad vi presterade den här helgen, säger Ulf Johansson.

Amholt debuterade

Annons

Mot SDE blev det dessutom seger efter att HV kommit ikapp från 2-4 till 4-4 och därefter tagit bonuspoängen efter straffar.

Maja Jakobsson reducerade till 3–4 med knappt nio minuter kvar av den tredje perioden och med drygt två minuter kvar av ordinarie tid satte Fanny Rask kvitteringsmålet fram till 4-4.

— Spelmässigt gjorde vi ingen jättebra match, men det är svårt när vi saknade så många spelare. Det var svårt att få någon riktig rytm i spelet, säger Ulf Johansson, som sedan fick se Jennica Haikarainen avgöra straffläggningen till HV:s fördel.

Där klev även Anna Amholt, född 2000, fram och räddade samtliga SDE-straffar.

— Hon gjorde debut i riksserien och stod verkligen för en bra match. Det var jättekul att se henne spika igen i straffläggningen, berömmer HV-tränaren.

Värdefulla poäng

Efter två inspelade poäng mot SDE har nu HV tagit 41 poäng i riksserien den här säsongen och ligger sexa i tabellen.

— För att vara nykomlingar i högsta serien får det ses som en magisk gräns att komma över 40 inspelade poäng. Alla poäng vi kan ta är otroligt värdefulla, säger Ulf Johansson.