— Det känns jättekul och jätteinspirerande, klart att man är glad. Djurgården är en stor och anrik förening i Sverige och har bra atmosfär kring matcherna och allt det där. Sedan är det självklart kul att det har gått bra för dem den här säsongen, kul att få hoppa på det här tåget, säger Sebastian Strandberg när JP-sporten når honom på tisdagseftermiddagen.

Strandberg spelade 112 grundseriematcher i SHL och en slutspelsmatch för sin moderklubb HV71.

Säsongen 2015-16 lämnade han hemtrakten och testade på spel i USA och ECHL med Evansville IceMen. Vintern efter det gjorde han succé i Danmark och den här säsongen har han lirat med IK Pantern i hockeyallsvenskan.

Strandberg har levererat fina siffror i den näst högsta serien (32 poäng på 43 matcher) och fick ett förslag från Djurgården han inte kunde tacka nej till.

Annons

— Det är vemodigt att lämna Pantern och det menar jag verkligen, vi har varit ett fantastiskt gäng grabbar och jag har trivts jättebra. Det är en del spelare som har lämnat nu det senaste och det känns som om man lämnar dem lite i sticket. Men så där är hockeyn, man måste se om sin egen business – det är lite så det fungerar. När det här dök upp var det inte mycket att tveka på, säger Sebastian Strandberg och fortsätter:

— Jag har sagt ända sedan jag lämnade HV och SHL att jag ska ta mig tillbaka. Nu har jag bara kontrakt för resten av den här säsongen, men det här kan öppna möjligheter om jag tar chansen som ges nu.

Nästa gång HV71 och Djurgården ställs mot varandra är den 8 mars, på Hovet i Stockholm. Om han spelar då kommer det att bli en speciell match för HV-produkten.

— Det är svårt att ens föreställa sig den känslan, jag har aldrig varit med om den förut. Det kommer att bli annorlunda och speciellt så klart, sedan får vi se exakt hur det kommer att kännas.

En flytt till Stockholm blir det alltså för den skridskoskicklige centern och ett stort extraplus är att Sebastian Strandberg redan har lägenhet och sin flickvän Paulina i huvudstaden.

— Hon är från Jönköping men bor och jobbar i Stockholm och vi köpte en lägenhet där för några månader sedan. Tanken har varit att ha Stockholm som bas "off season", men nu får jag bo där "on season" också. Det känns helt perfekt, både hockeymässigt och socialt.

LÄS MER: Visingsösonen om succén i IK Pantern