Johansson kom till klubben 2013 och skulle föra laget tillbaka till riksserien. Något som han lyckades med. Och under första året kom laget sexa och fick möta Linköping i kvartsfinalen. Där föll HV med 1-2 i matcher.Nu har Johansson skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

— Jag och klubben har haft en dialog länge. Vi har summerat säsongen och sedan tittat framåt mot kommande säsong. Jag ville veta lite hur HV ställer sig till det här med damhockey. Jag har fått väldigt positiva signaler från klubben. De vill fortsätta att göra en satsning på damhockeyn i Jönköping och ta det steg för steg, säger Johansson.

Har du ställt några krav på klubben angående satsningen på damhockeyn?

Annons

Nej, det behöver jag inte göra. Vi har inte haft några meningsskiljaktigheter hur det ska bedrivas. Föreningen har varit med på hela resan och nu ska vi ta nästa steg. Tjejerna är inte nöjda med att bara spela i riksserien.

Just nu har spelarna i HV lite ledighet från hockeyn. Ledarstaben har haft ett första samtal med samtliga spelare om hur de ser på kommande säsong.

— 100 procent av spelarna har gett positiva signaler om att de vill vara kvar. Men det är inget som är klart utan vi ska fortsätta att ha samtal med spelarna.

HV har två spelare som har varit iväg och spelat VM, Fanny Rask och Jenni Asserholt. Båda två har, enligt Johansson, uttryckt en önskan om att stanna i HV.

— Jag personligen tror att de kommer att stanna i HV. Men jag sitter inte med i förhandlingarna utan det är general manager som sköter det.