HV71 inledde träningsturneringen i Tyskland genom att besegra Adler Mannheim med 3–2. På fredagen väntar ett möte med Sparta Prag och då gör HV några ändringar i matchtruppen.

– Hugo (Alnefelt) står i mål och så väljer vi att vila Joakim Andersson och Martin Thörnberg och så får David Gustafsson och Zion Nybeck komma in och spela. Det beror inte på någonting annat än att vi vill se dem nu, säger ”Lillis” Lundh.

Mot Mannheim var åtta backar ombytta, men bara sju av dem spelade då Christoffer Persson var förpassad till bänken. Exakt vilka sju backar som kommer att lira mot Prag var inte bestämt efter torsdagsträningen.

– Nej, vi väntar lite med att bestämma det, säger ”Lillis”, som tror att Sparta Prag kommer att bli ett tufft motstånd.

– Vi mötte dem för några år sedan och då tyckte jag att de var väldigt bra. Det är ett bra lag som kör på, de har individuellt skickliga spelare men också en bra försvarsstruktur. Ett tufft motstånd, men det är bra. Jag tycker om de här matcherna där det blir mycket fart, säger HV-tränaren och fortsätter:

– Vi är inne i den fasen där vi måste agera mycket. De flesta gubbarna är med på båten vad gäller struktur på försvar- och anfallsspel. Nu gäller det att inte tänka för mycket. De här lagen sätter enorm press på oss, så det går inte att ta emot pucken och tänka. Vi måste hela tiden agera och göra saker med pucken för de här lagen i den här turneringen ställer verkligen frågor till oss.

Annons

Mot Mannheim fick HV71 med sig två mål i powerplay, något som ”Lillis” Lundh är glad över då spelet i numerärt överläge var rostigt i fjol.

– Ja, det var extra kul att vi gjorde två mål i PP och bra för Linus Sandin och Johannes Kinnvall, som är två killar som ska göra mål, att göra de där målen. Men jag tycker att det var många saker vi fick svar på mot Mannheim. Jonas Gunnarsson gjorde en fantastisk match och så tycker jag att hela laget växte in i det på ett bra sätt, trots att de angrep oss rätt hårt i början så hittade vi in i matchen.

Relaterat: Sportchefen om ”sista forwarden” in i HV71: ”Det är en stående fråga”
Relaterat: HV:s jättetalanger med på resan – får chansen mot Sparta Prag
Relaterat: HV-backarna om hotellivet: ”Mycket kaffedrickande – mycket slappande”
SHL