Det är ishockeybloggaren MrMadhawk som skriver att HV ska vara intresserat av Ridderwall. Det är också uppgifter som Johan Hult bekräftar:

– Jag vet att HV har visat intresse för Calle sedan tidigare, innan jag kom in i bilden. Det är en fantastiskt duktig spelare som jobbar hårt, har ett bra skott och är kvick på skridskorna.

26-åringen, som gjorde 16 poäng i KHL:s grundserie och två poäng på 18 matcher i slutspelet i våras, har den senaste säsongen spelat i Lev Prag – där bland annat den före detta HV-spelaren Martin Thörnberg finns. Tidigare i veckan kom beskedet att den tjeckiska klubben kan komma att dra sig ur KHL (ryska ligan) på grund av ekonomiska problem.

På måndag väntas ett utlåtande från klubben om hur det blir till kommande säsong.

– Och det är egentligen det som vi i HV också väntar på, vi får se vad som händer. Men självklart finns det flera spelare i exempelvis Lev Prag som är intressanta för oss. Däremot så har många av "toppspelarna" siktet inställt på att stanna i KHL, och i så fall någon annan klubb. Det är ju en ekonomisk fråga också.

MrMadhawk skriver också att Ridderwall har samma agent som både HV:s nye huvudtränare Andreas Johansson och assisterande tränare Fredrik Olausson, men det är inget som ska göra en eventuell övergång enklare menar Hult.

– Det ska inte fälla något avgörande i alla fall.