I lördagens bortamatch mot Timrå fanns en del HV-supportrar på plats. Vissa av dem åkte från Jönköping till Sundsvall tur och retur för att stötta sitt lag.

Efter matchen skrev twitterkontot NBS Tifo bland annat följande: ”En grej som borde vara en självklarhet är att visa någon form av uppskattning till supportrar som åker ca 140 mil i en trång minibuss i ett snöigt Sverige för att stötta er. Det är tydligen för mycket begärt. TVÅ (!) spelare tackade oss supportrar med någon form av respekt efter matchen.”

Missnöjet har lett till att HV71 nu går ut med en ursäkt på sociala medier.

”Till NBS Tifo. I med och motgång stöttar ni oss – land och rike runt. Vi vill därför ber er som åkte till Timrå i lördags om ursäkt för att vi inte visade vår uppskattning efter matchen. Ert stöd är otroligt viktigt för oss och att tacka efter matchen ska vara en självklarhet oavsett slutresultat. När laget samlades på morgonen idag var alla överens om att ersätta er för resan ni gjorde. Vi ses i Kinnarps Arena på tisdag – för HV71!”

Efter måndagsträningen berättade Simon Önerud, lagkapten i skadade Martin Thörnbergs frånvaro, att det är en självklarhet för HV-spelarna att ersätta fansen för resan.

– Det var väldigt dåligt av oss och absolut inte meningen (att inte visa uppskattning). Vi är väldigt glada och tacksamma för att de stöttar oss. Vi behöver våra fans till 110 procent, säger Önerud och fortsätter:

Annons

– Det är inte försvarbart, men det är väldigt mycket som snurrar i huvudet efter en sådan match. Det känns som en självklarhet att vi ska stå för deras resa.

Kommer det att bli mer uppskattning framöver?

– Vid vinster brukar det inte vara några problem utan vi behöver ta oss i kragen även vid förluster. De offrar både tid och pengar och en jäkla passion för HV så det är det minsta man kan göra att tacka dem efter matchen oavsett resultat.

Relaterat: HV-talangen tillbaka efter tuffa tiden: ”Det måste man kunna ta”
Relaterat: Sjöblom: Är det här tränartrion som ska få HV71 att rulla igen?
Relaterat: Anton Bengtsson: ”Vi är rätt eniga om att vi ska vända på det här”
SHL